Αυγοσαλάτα
Υλικά:
4-5 πατάτες μετρίου μεγέθους
4 αυγά βραστά,
50 γρ. μαγιονέζα,
200 γρ. γιαούρτι,
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα,
φρέσκος άνηθος ή μαϊντανός ψιλοκομμένος,
1-2 αγουράκια τουρσί κομμένα σε ροδέλες ή
1 κουταλιά κάππαρη, ξαλμυρισμένη
Εκτέλεση:
Πλένετε τις πατάτες, τις βράζετε σε αλατισμένο νερό, τις καθαρίζετε και τις κόβετε σε μικρά κομμάτια. Ρίχνετε τις πατάτες σε σαλατιέρα, προσθέτετε τα βραστά αυγά, τα κρεμμυδάκια, το αγγουράκι ή την κάππαρη, το άνηθο ή το μαϊντανό και αλατοπίπερο. Ανακατεύετε τη μαγιονέζα με το γιαούρτι. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη σάλτσα και ανακατεύετε καλά.